Empoderament

A la Fundació Drissa treballem per potenciar l’autonomia de les persones amb problemes de salut mental i hem introduït aquest valor en tots els àmbits i projectes socials i empresarials. Us en destaquem alguns dels més rellevants: 

El Pacient expert

El pacient expert és aquella persona afectada per una malaltia crònica amb capacitat per responsabilitzar-se’n, i amb coneixements per identificar i afrontar els símptomes i gestionar l’impacte físic, emocional i social de la malaltia, per millorar així la seva qualitat de vida. Aquesta figura ha estat integrada en els serveis de l’entitat.

Ens patina l’embrague

És un magazine radiofònic pensat, conduït i produït per persones amb problemes de salut mental que, a més d’oferir un rigor informatiu i uns continguts d’interès, treballa competències bàsiques, transversals i de comunicació, contribuint a la lluita contra l’estigma social del colꞏlectiu i la sensibilització vers la salut mental.  Actualment compta amb gairebé 700 programes en antena. 

En aquest enllaç trobareu més informació i podreu escoltar els nostres programes.

Aprendre a l’hort de l’escola

“Aprendre a l’hort de l’escola” és un projecte educatiu inclusiu i integrador. A través d’aquesta iniciativa, una persona amb problemes de salut mental ensenya als alumnes la gestió de l’hort i alhora els nens i nenes poden aprendre altres competències bàsiques. 

Col·laboren en aquest projecte els Voluntaris de la Caixa i l’EspaiCaixa. El projecte ha estat reconegut com a experiència inspiradora de Governança Democràtica i transformació social en el tercer sector social (Premis la Confederació 2018) i ha rebut també el reconeixement de l’Ajuntament de Girona (Beca Joaquim Franch).

Participació en la selecció de personal

Les persones amb problemes de salut mental de Drissa participen en la selecció dels professionals de suport de l’àrea social. Aquestes persones treballadores de la Fundació amb problemes de salut mental, fan la darrera valoració dels candidats i candidates. Aquesta pràctica, actualment es porta a terme només en l’àmbit de l’àrea social, però s’està treballant per fer-ho també en la selecció de personal de les altres àrees. L’experiència també ha tingut el reconeixement de la Taula del Tercer Sector. 

 

Millora de les competències

La Fundació ha desenvolupat un sistema de valoració de les competències de les persones treballadores amb problemes de salut mental. Aquesta valoració es fa sempre amb la participació de la persona afectada. Es treballen competències com la capacitat de lideratge, l’autonomia a la feina… La finalitat és que amb la mínima supervisió les persones puguin assolir els objectius laborals pactats i optar a una feina en el mercat laboral ordinari. 

Desplaça cap amunt