Es publica la resolució definitiva de la subvenció destinada al suport sociolaboral de persones amb discapacitat en els CET (Equips Multidisciplinars de Suport, EMS)

Amb data de 23 de desembre es va publicar, ara sí, la resolució definitiva de l’atorgament de les subvencions destinades a les accions d’acompanyament especialitzat i de suport sociolaboral de les persones amb discapacitat dels centres especials de treball (Equips Multidisciplinars de Suport, EMS), corresponent a l’any 2024. Recordem que l’objectiu és facilitar l’accés a un lloc de treball en una empresa ordinària, a les persones amb una discapacitat contractades en centres especials de treball. Aquest objectiu es realitza mitjançant el suport a: Les actuacions d’acompanyament especialitzat d’ajustament personal i social en el lloc de treball, Les accions formatives orientades a aquest ajustament, L’itinerari per a la millora de la formació i la competència professional, Les accions per promoure i fomentar la participació comunitària de les persones treballadores amb discapacitat.

Es publica la resolució definitiva de la subvenció destinada al suport sociolaboral de persones amb discapacitat en els CET (Equips Multidisciplinars de Suport, EMS) Llegeix-ne més »

Finalitza el projecte “REaprofitament Alimentari per a la Inserció Sociolaboral”: sostenibilitat i inclusió social

La Fundació Drissa ha conclòs amb èxit el projecte “Reaprofitament Alimentari per a la inserció laboral”, una iniciativa que ha combinat la lluita contra el malbaratament alimentari amb la inclusió laboral de col·lectius vulnerables. Aquest projecte, desenvolupat al llarg de dos anys, ha comptat amb el suport clau de l’Ajuntament de Salt, l’Associació de Comerciants de Salt, l’empresa ECOSOL – Empresa d’inserció de Càritas Diocesana de Girona i l’Agència de Residus de Catalunya.

Finalitza el projecte “REaprofitament Alimentari per a la Inserció Sociolaboral”: sostenibilitat i inclusió social Llegeix-ne més »

Èxit a la jornada “La prevenció de riscos laborals com a barrera o oportunitat per a la inclusió laboral de persones vulnerables”, organitzada pel Clúster Èxit

Ple a l’auditori de Support-Girona en una nova edició de la jornades del Clúster Èxit, aquest cop dedicada a explorar com la prevenció de riscos laborals pot esdevenir una eina per impulsar la inclusió laboral de persones vulnerables. L’acte, que va comptar amb una gran afluència de professionals de serveis de prevenció, mútues, empreses i institucions públiques, va posar en relleu les oportunitats que ofereix una gestió inclusiva de la seguretat laboral.

Èxit a la jornada “La prevenció de riscos laborals com a barrera o oportunitat per a la inclusió laboral de persones vulnerables”, organitzada pel Clúster Èxit Llegeix-ne més »

Representants de l'IAS, Fundació Drissa i Support-Girona amb el nucli de treball del projecte i les representants del Hub d'Innovació Social i Sanitària de Catalunya

La Fundació Drissa i l’IAS impulsen un projecte pioner a Catalunya de suport entre iguals en salut mental

La Fundació Drissa i l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) han presentat avui, a la seu de Support-Girona, el projecte “Suport entre Iguals per a la Recuperació en Salut Mental”, una iniciativa única a Catalunya, amb què es vol promoure l’apoderament i la recuperació de persones amb un trastorn mental greu mitjançant el model de Pacient Expert per l’Experiència (PEP). Així, un grup de persones amb un problema de salut mental seran formades per acompanyar altres en la mateixa situació en el seu camí cap a la recuperació. El projecte està finançat pel Hub d’Innovació Social i Sanitària de Catalunya (HISS), una iniciativa del Consorci Sanitari de Terrassa i de la Fundació Joan Costa i Roma dins de l’Estratègia d’Atenció Integrada dels Departaments de Salut i Drets Socials.

La Fundació Drissa i l’IAS impulsen un projecte pioner a Catalunya de suport entre iguals en salut mental Llegeix-ne més »

Tret de sortida del projecte “Suport entre iguals”

Aquest proper dimecres 13 de novembre donem el tret de sortida al nou projecte “Suport entre iguals”, liderat per la Fundació Drissa, juntament amb la Xarxa de Salut Mental i Addiccions de les comarques gironines (Institut d’Assistència Sanitària) i el HISS (Hub d’Innovació Social i Sanitària).

L’objectiu del projecte és facilitar el procés de recuperació en salut mental a través d’una persona amb experiència viscuda, formada per donar aquest suport.

Tret de sortida del projecte “Suport entre iguals” Llegeix-ne més »

Seguim treballant en les actuacions de suport sociolaboral de persones amb discapacitat en els CET (Equips Multidisciplinars de Suport, EMS)

Malgrat estem pendents de la resolució definitiva de l’atorgament de les subvencions destinades a les accions d’acompanyament especialitzat i de suport sociolaboral de les persones amb discapacitat dels centres especials de treball (Equips Multidisciplinars de Suport, EMS), corresponent a l’any 2024, des de la Fundació seguim amb el desenvolupament normal de totes les actuacions relacionades.

L’objectiu és facilitar l’accés a un lloc de treball en una empresa ordinària, a les persones amb una discapacitat contractades en centres especials de treball.

Seguim treballant en les actuacions de suport sociolaboral de persones amb discapacitat en els CET (Equips Multidisciplinars de Suport, EMS) Llegeix-ne més »

Representants del col·lectiu, de l'administració i entitats al pati de les Magnòlies després de la reunió i lectura de manifest

Avui, lectura del Manifest del Dia Mundial de la Salut Mental: “És l’hora de prioritzar la salut mental a la feina”

Representants del col·lectiu de persones amb un problema de salut mental han lliurat el manifest als serveis territorials de Salut i Drets Socials i Inclusió de Girona

El col·lectiu demana que s’apliquin les polítiques adequades i els suports necessaris que permetin a tot el món empresarial poder garantir que totes les persones puguin gaudir d’una vida professional satisfactòria.

Avui, lectura del Manifest del Dia Mundial de la Salut Mental: “És l’hora de prioritzar la salut mental a la feina” Llegeix-ne més »

Nova jornada Clúster: La prevenció de riscos laborals com a barrera o oportunitat per la inclusió laboral de persones vulnerables

Us convidem a la nova jornada organitzada pel Clúster Èxit: La prevenció de riscos laborals com a barrera o oportunitat per la inclusió laboral de persones vulnerables. Amb aquesta jornada es vol explorar com la prevenció de riscos laborals pot afectar la inclusió de persones vulnerables al món laboral, identificant barreres i oportunitats i com es pot promoure una cultura de seguretat inclusiva.

La jornada s’adreça a serveis de prevenció, mútues, prospectors, empreses, patronals i sindicats, funcionaris de l’àmbit de la contractació o tècnics de serveis de l’administració, formadors i qualsevol persona interessada en la matèria.

Tindrà lloc el proper 21 de novembre a l’auditori de Support-Girona (Carrer Pierre Vilar 5-7).

Nova jornada Clúster: La prevenció de riscos laborals com a barrera o oportunitat per la inclusió laboral de persones vulnerables Llegeix-ne més »

DMSM portada

Arrenquen els actes en commemoració al Dia de la Salut Mental a la demarcació de Girona

S’han programat més d’una quarantena d’actes professionals, divulgatius i festius impulsats per Família i Salut Mental, l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS), Fundació Drissa i Support-Girona

Aquest cap de setmana han començat els actes commemoratius del Dia de la Salut Mental a la Demarcació de Girona. La campanya, és una iniciativa conjunta de l’Associació Família i Salut Mental de Girona i Comarques, la Fundació Drissa, l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) i Support-Girona. Durant tot el mes d’octubre, s’han programat més de 40 actes arreu de les comarques gironines, amb què es volen abordar les diferents dimensions de la salut mental i amb la voluntat d’arribar a diferents col·lectius de la població.

Arrenquen els actes en commemoració al Dia de la Salut Mental a la demarcació de Girona Llegeix-ne més »

Desplaça cap amunt