Els voluntaris de “la Caixa” i CaixaBank col·laboren amb el projecte “Aprendre a l’hort de l’escola” de la Fundació Drissa

Aquesta aportació es destinarà al projecte de les escoles que presenten una major dificultat, l’escola d’educació especial Font de l’Abella i l’escola Vila-Roja de Girona, i al manteniment dels horts escolars de la resta de centres docents que tenen l’hort. La gerent de Drissa, Núria Martínez, destaca i agraeix l’aposta dels dos col·laboradors pel projecte. Martínez explica que en aquests moments l’activitat no es pot dur a terme amb els alumnes i la gent gran voluntària per motius de seguretat però que l’ajut econòmic permet a les persones de la fundació treballar-hi i mantenir els horts en condicions per reemprendre els tallers “així que es pugui”.

L’activitat dels horts escolars està dirigida per l’equip de professors de l’escola, les persones amb problemes de salut mental que treballen en el negoci d’horticultura Biodrissa de la fundació, que fan de mestres del taller, i les persones grans, voluntàries de “la Caixa”. El projecte “Aprendre a l’hort de l’escola” promou així l’envelliment actiu, el voluntariat social i la desestigmatització del col·lectiu de persones amb problemes de salut mental, a més de ser una eina pedagògica que permet educar en valors de progrés sostenible, de respecte a la natura, de socialització de l’entorn i de treball en equip. En aquests moments, el projecte està implantat a nou escoles de Girona ciutat: Montfalgars, Àgora, Josep Dalmau i Carles, el Bosc de la Pabordia, Font de l’Abella, escola Vila-Roja, Carme Auguet, escola Domeny; una a Quart, escola 9d4t, i una a Santa Coloma de Farners, l’escola de Sant Salvador.

La Fundació Drissa és una entitat sense ànim de lucre que té com a primer objectiu treballar per a la millora de la qualitat de vida de les persones que tenen un trastorn mental, a través de la inserció laboral i l’habitatge. El projecte “Aprendre a l’hort de l’escola” beu de l’experiència de l’entitat en l’àmbit d’horticultura ecològica i de la lluita contra l’estigma social de la malaltia mental. La iniciativa compta des dels seus inicis amb el suport de la Fundació “la Caixa” a través de l’Acció Social de CaixaBank i forma part de les actuacions que la Fundació “la Caixa” treballa en l’àmbit de l’envelliment actiu.

Fotografies. Autor. Fundació Drissa

Foto 1. Al mig, la gerent de la Fundació Drissa, Núria Martínez, amb els representants de CaixaBank, Núria Domingo (dreta) i David Vilanova (esquerra)
Foto 2. La gerent de la Fundació Drissa, Núria Martínez, amb els representants de Banca d’Institucions de Girona, Ivan Tibau (dreta) i David Vilanova (esquerra)
Foto 3. Treballs de manteniment de l’hort escolar d’una de les escoles durant el confinament 

Desplaça cap amunt