La Fundació Drissa inicia un projecte educatiu de sostenibilitat agrària

Arrenca amb un programa d’activitats amb la idea de crear un centre de visitants a la finca ecològica de l’entitat a Campllong
La Fundació Drissa, entitat gironina dedicada a la inserció laboral de persones amb un problema de salut mental, ha posat en marxa un projecte educatiu de sostenibilitat agrària i ambiental, amb l’objectiu de promoure el coneixement sobre l’alimentació sostenible, ecològica i de proximitat, en un context de clima canviant. El projecte, que reposa sobre l’activitat d’horta i fruita ecològica que l’entitat desenvolupa des de l’any 2005, arrenca amb un programa d’activitats obert i adaptat a diferents col·lectius (escoles, gent gran, famílies, joves, etc.). Aquestes activitats es duen a terme a la finca ecològica que Drissa té en propietat a Campllong (Gironès). La idea és crear un centre de visitants per promoure l’alimentació sostenible.

Divulgar per una alimentació sostenible
 
Una alimentació sostenible és, segons l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO), aquella alimentació amb un impacte ambiental baix que contribueix a la seguretat higienicosanitària i alimentària i a una vida saludable per a les generacions presents i futures. Una alimentació sostenible requereix un sistema alimentari sostenible, que és la suma dels diversos elements, activitats i actors que, mitjançant les seves interrelacions, fan possible la producció, transformació, distribució i consum d’aliments. El projecte de Drissa vol contribuir al coneixement i creixement social d’aquest concepte.
 
L’activitat actual comença amb un recorregut per les parcel·les ecològiques de la finca,  en què es donen a conèixer els processos sostenibles de producció dels cultius d’horta i fruita. “Expliquem les actuacions que fem per aconseguir una sostenibilitat agrària i ambiental, però també les que caldria desenvolupar, en general, per contribuir al benestar de la societat i la sostenibilitat ecològica”, diu Sílvia Torres, responsable de Biodrissa. S’incideix en el coneixement del sòl, en les espècies i varietats d’horta i poma adaptades a les condicions, en la biodiversitat present i necessària dels camps, en els controls alternatius i respectuosos de plagues i malalties i en l’eficiència i gestió del reg, entre altres. L’activitat clou amb un tast de pomes per donar a conèixer les aparences (color, forma, mida,….) i els sabors (dolç, àcid, crocant, ferm ….), tant de les pomes que es cultiven a la finca de la fundació, com les varietats més importants produïdes a les comarques de Girona.
 
La Fundació Drissa és un dels productors ecològics de les comarques gironines. La seva finca abasta 11 hectàrees d’extensió, de les quals 4 són una zona boscosa, de roures i alzines, i la resta estan destinades al cultiu de fruiters, verdures i hortalisses de la temporada. La producció d’horta està acreditada amb la certificació de producció ecològica CCPAE, que garanteix els processos de producció i cultius ecològics a Catalunya i Europa, les certificacions de qualitat ISO 9001, medioambiental 1400, i de venda de proximitat de productes agroalimentaris. Els productes es transformen a un obrador propi, i es venen a les botigues degustació Biodrissa, marca de l’entitat per a la comercialització dels productes d’horta, amb dos punts de venda a Girona, un al Mercat municipal de Girona i un altre al cor del Barri Vell de Girona (C/ Ciutadans 11). 
 
Per a més informació us podeu posar en contacte amb Plural Comunicació, gabinet de comunicació i premsa de la Fundació Drissa Tel. 972222370 – 678580347 – info@pluralcomunicacio.com

Desplaça cap amunt