Fundació “la Caixa” i CaixaBank renoven el seu compromís amb el projecte “Aprendre a l’hort de l’escola” de la Fundació Drissa

Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d’oficines de CaixaBank, la més gran de l’Estat, amb presència a 2.200 municipis, pot detectar les necessitats locals implementant i donant suport a la Fundació “la Caixa” en la canalització dels ajuts econòmics a les entitats socials. Durant 2021, a través de les oficines de CaixaBank, s’ha contribuït a impulsar 7.600 projectes socials de 6.500 entitats.
 
Un projecte educatiu sostenible i inclusiu
 
“Aprendre a l’hort de l’escola”, que consisteix en la gestió i manteniment d’horts escolars a centres educatius públics de primària, està dissenyat per millorar la qualitat de vida de les persones que tenen un problema de salut mental i de la gent gran a través de la pràctica i l’aprenentatge de l’horticultura amb els infants. L’activitat està dirigida per l’equip de professors, les persones amb problemes de salut mental que treballen en el negoci d’horticultura Biodrissa de la fundació, que fan de mestres del taller, i les persones grans, voluntàries de CaixaBank. El projecte promou així l’envelliment actiu, el voluntariat social i la desestigmatització del col·lectiu de persones amb problemes de salut mental, a més de ser una eina pedagògica que permet educar en valors de progrés sostenible, de respecte a la natura, de socialització de l’entorn i de treball en equip. Actualment l’activitat s’imparteix a més d’un centenar d’alumnes.
 
El projecte, que compta des dels seus inicis amb el suport de la Fundació “la Caixa”, va quedar aturat parcialment a l’any 2020 a causa de la pandèmia. En aquests moments, tot i que la participació de la gent gran continua limitada per la Covid-19, l’activitat es duu a terme setmanalment amb normalitat a les escoles de Girona de Montfalgars, Àgora, Josep Dalmau i Carles, Font de l’Abella, escola Vila-Roja; a l’escola 9d4t de Quart), i a l’escola de Sant Salvador, de Santa Coloma de Farners.
 
La Fundació Drissa és una entitat sense ànim de lucre que té com a primer objectiu treballar per a la millora de la qualitat de vida de les persones que tenen un trastorn mental, a través de la inserció laboral i l’habitatge. El projecte “Aprendre a l’hort de l’escola” beu de l’experiència de l’entitat en l’àmbit d’horticultura ecològica i de la lluita contra l’estigma social de la malaltia mental.
 
Foto: Activitat a l’escola Montfalgars la setmana passada.
 
Desplaça cap amunt