Es posen en marxa els "Agents digitals" per reduir la bretxa digital a la Fundació Drissa

Per això s’ha habilitat un espai on aquestes persones amb dificultats, assistides pels Agents digitals, poden utilitzar eines tant necessàries com el correu electrònic, o bé descarregar el certificat covid des de l’aplicació de La Meva Salut. En alguns d’aquests casos ha estat el primer contacte que aquestes persones han tingut amb un medi que, molts cops per desconeixement, intimida a l’hora de realitzar tasques bàsiques.

La situació actual està deixant en risc d’exclusió a col·lectius amb poques competències digitals: persones d’edat avançada, persones amb problemes de salut mental, dificultats adaptatives o discapacitat psicosocial. En molts d’aquests casos es tracta de persones sense mitjans o simplement sense coneixements en aquest camp. L’acceleració d’aquests processos provocada pels efectes socials de la pandèmia fa es vegin obligades a interactuar amb caixers automàtics, telèfons mòbils de vegades massa complicats, o a través d’ordinadors sense cap tipus d’assistència.

En els quasi tres mesos des de la implementació d’aquest recurs, que s’emmarca dins del Projecte de Benestar a la Feina de Fundació Drissa, hem aconseguit esmorteir l’impacte de la bretxa digital en un percentatge significatiu de persones que poc a poc veuen reforçat el seu empoderament i saben que disposen d’un espai d’assistència quan la necessitin.

Desplaça cap amunt