Comença la collita de la poma ecològica
La Fundació Drissa és un dels grans productors ecològics de les comarques gironines. L’entitat és propietària d’una finca ecològica que abasta onze hectàrees d’extensió, quatre de les quals són una zona boscosa, de roures i alzines, i la resta estan destinades al cultiu de fruiters, verdures i hortalisses de la temporada. La producció de l’horta, ubicada a Campllong (Gironès), està acreditada amb la certificació de producció ecològica CCPAE, que garanteix els processos de producció i cultius ecològics a Catalunya i Europa, les certificacions de qualitat ISO 9001, medioambiental 14001, i de venda de proximitat de productes agroalimentaris.
El llançament de les melmelades i compotes ha coincidit amb la primera collita de la poma, que ha començat aquesta setmana i s’allargarà fins a finals d’octubre. S’han cultivat set varietats de pomes (Gala Brookfiled, Renoir, Crimson Crisp, Golden Reinders, Opal, Story i Fujiko) i una de pera (Conference), que es posarà també a la venda aquesta setmana. D’acord amb les previsions, Biodrissa recollirà aquest any més de 30 mil kg de fruita de “gran qualitat”.
Biodrissa, una marca inclusiva, ecològica i sostenible
Els productes Biodrissa es cultiven a la finca, es transformen a l’obrador i es comercialitzen a les botigues Biodrissa. Als punts de venda propis s’hi ofereix una àmplia gamma de producte ecològic fresc (fruita, verdura i hortalissa de la temporada) i preparats (dolços i salats) per emportar o degustar en el mateix establiment, amb una proposta de menú diari, dissenyat per mantenir una dieta equilibrada. Destaca de l’oferta els sucs Biodrissa, un dels productes estrella de la marca fets de fruita i verdura amb tecnologia cold-pressed (premsa en fred), l’única que permet la conservació intacta dels nutrients del suc durant el procés d’extracció. La carta de sucs compta amb la col·laboració de Fundació Alícia. A les botigues també s’hi pot trobar una àmplia gamma de productes ecològics com ara pasta, cereals, brous o gelats.
Biodrissa desenvolupa amb l’Institut d’Investigació de Recerca i Innovació Agroalimentària (IRTA), l’aplicació d’altes pressions hidrostàtiques (APH) als sucs i cremes ecològics de la marca per allargar la seva vida útil però conservant la seguretat i la qualitat dels productes.
Biodrissa és una marca que neix amb el segell de la sostenibilitat i es caracteritza per ser respectuosa amb el medi ambient en tots els processos de producció i cultius. Els plàstics utilitzats són biodegradables i compostables, i els dels sucs i cremes són PET, els més ecològics que hi ha en aquests moments al mercat. El transport és elèctric.
La parada Biodrissa del Mercat del Lleó es va obrir a l’any 2011 i la botiga Biodrissa Barri Vell de Girona al 2019. Concretament, aquest comerç (carrer Ciutadans 11) és un establiment pensat per oferir una experiència de compra i restauració amables, amb un disseny arquitectònic i visual que dona entitat a la marca i a la filosofia del negoci: “ecològic, saludable, social i respectuós amb el medi ambient”. En tres anys, l’establiment ha assolit una clientela “molt fidel” i s’ha adaptat al consumidor amb una clara vocació de servei. L’establiment obre els set dies de la setmana, de vuit del matí a dos quarts de nou vespre, i ofereix servei a domicili. L’oferta també té en compte les preferències veganes.
A l’any 2019 Biodrissa va consolidar la seva línia de càtering dirigida a empreses i particulars. El càtering es fonamenta en el concepte de producte “saludable” i de “proximitat”, donat que s’alimenta dels productes de l’horta ecològica i transformats que es duen a terme a l’obrador. A l’any 2021, la marca impulsa la venda per Internet, de producte i menú (biodrissa.cat).
Cal sumar a l’atractiu del comerç la façana modernista de l’arquitecte i literat gironí Rafael Masó. L’establiment, que també disposa d’un espai de lectura i de venda de llibres de segona mà, ha estat premiat amb el Premi Avantguarda 2019 de la Nit del Comerç de Girona i reconegut amb la menció especial als Premis Arquitectura de les comarques gironines 2019.
El 75% de la plantilla de Drissa són persones amb un problema de salut mental
La Fundació Drissa va néixer impulsada l’any 1999 per l’empresa pública sanitària Institut d’Assistència Sanitària, que gestiona la Xarxa de Salut Mental i Addiccions de comarques gironines, en creure fermament que el treball és una eina terapèutica elemental en el procés de rehabilitació psicosocial de les persones que tenen un problema de salut mental.
Drissa disposa d’un centre especial de treball de l’entitat, amb cinc línies principals de negoci: serveis de jardineria i forestal, pintura, neteja, horta ecològica i càtering, que comercialitza sota la marca Biodrissa. L’entitat manté un servei d’acollida, tres serveis prelaborals (Girona, Figueres i Santa Coloma de Farners), un servei de formació i un servei d’acompanyament a la inserció laboral en el mercat ordinari. Compta amb una plantilla de 145 treballadors, el 75% dels quals són persones amb un problema de salut mental. En aquests moments, el negoci de l’horticultura ecològica dona feina a 21 persones. La taxa d’inserció laboral de l’entitat se situa en el 35%.
Descàrrega de fotografies. Autor Fundació Drissa
Nova gamma de melmelades i compotes Biodrissa – Foto 1 – Foto 2
Per a més informació us podeu posar en contacte amb:
Plural Comunicació, gabinet de comunicació i premsa de la Fundació Drissa
Tel. 972222370 – 678580347 – info@pluralcomunicacio.com