Treballem per a la millora de la qualitat de vida de les persones que pateixen problemes de salut mental

La Fundació Drissa és una entitat sense ànim de lucre impulsada per l’Institut d’Assistència Sanitària i dos empresaris a títol individual l’any 1999. Té com a primer objectiu treballar per a la millora de la qualitat de vida de les persones que pateixen problemes de salut mental i molt especialment per a les que tenen un trastorn mental sever.

Per desenvolupar l’objecte social de l’entitat les línies de treball implementades són la integració laboral i l’habitatge.

El treball és una eina terapèutica destacable en el procés de rehabilitació psicosocial i una de les eines més importants d’apoderament de la persona i de lluita contra l’estigma social de la malaltia mental. Tanmateix són poques les persones que pateixen aquestes problemàtiques que treballen. D’acord amb l’informe anual de l’INE “El empleo de las personas con discapacidad”, informe de desembre de 2019, l’any 2018 la discapacitat que presenta la menor taxa d’activitat és la malatia mental amb un 29,1%.

En relació a la implementació del servei d’habitatge, aquesta ha estat la resposta a una necessitat cada cop més important del col·lectiu.

Desplaça cap amunt