Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) Girona. Sistema Alimentari Sostenible
Amb l’objectiu de millorar la qualitat de l’ocupació de les persones amb un trastorn mental, i a la mateixa vegada mantenir i incrementar els llocs de feina mitjançant l’agricultura social i sostenible, la Fundació vol implementar i difondre un model innovador de producció de productes agroalimentaris de proximitat a través de tres àmbits d’actuació:
Sostenibilitat econòmica
L’objectiu és millorar la capacitat productiva amb noves tècniques d’agricultura ecològica, que s’adaptin a les característiques pròpies de les persones treballadores amb un trastorn mental i que permetin una rendibilitat de l’activitat en un temps acceptable.
En aquest marc d’actuacions també s’inclouen les campanyes promocionals i de sensibilització de l’activitat d’agricultura ecològica i del producte de proximitat, dirigides a la ciutadania, en general, i a col·lectius específics com ara les escoles i famílies.
Sostenibilitat social
La Fundació Drissa ha posat l’accent en les accions destinades a la capacitació de les persones treballadores de la línia de negoci BDrissa, a través de la formació en les diferents etapes que afecten la producció, i sobretot en l’empoderament.
Sostenibilitat ambiental
L’entitat ha desplegat un programa d’accions centrades en l’estalvi energètic, d’aigua, la reducció del malbaratament alimentari, la reducció d’envasos, la reutilització de subproductes obtinguts en el procés de producció, i la implantació de l’ecodisseny en la reposició i adquisició de nova maquinària, entre d’altres.
*La venda de proximitat està regulada i permet identificar els pagesos catalans que venen ells mateixos els seus productes al públic, segons el Decret 24/2013